Мирза прие тежко загубата от Пиронкова16-01-2012 19:00 | Станко Димов

Индийката Саня Мирза прие тежко загубата от Цветана Пиронкова в първия кръг на Australian Open. Страдащата от редовни контузии състезателка призна, че не и остава нищо друго, освен да се изправи на крака и да продължи напред, пожелавайки си преди всичко да бъде здрава.

Мирза, която през последните месеци загуби място дори в Топ 100 сподели, че най-голямата й цел през 2012-та година ще бъде Олимпийски медал, при това златен.

„Това беше едва вторият ми двубой в последните 6 месеца. При това се завърнах на корта след операция. Не ми е за първи път, но никога не е лесно”, коментира Мирза, която миналата година за последно игра на US Open. Преди двубоя си с Пиронкова пък индийката записа и една среща на турнира в Окланд.

„Разбира се, че съм разочарована, но ще се опитам да извлека максимално много позитиви от загубата от Пиронкова”, продължи Мирза.

„Малко хора знаят, че имам екстра-хлабави стави. Имам дори двойна става, поради което съм по-податлива към контузии. Имах 2 операции на коляното и една на китката”, оплака се още Мирза.

„Основната ми цел до края на годината ще бъде медал от Олимпийските игри. Без значение дали става въпрос за сингъл, двойки или смесени двойки. Искам медал, при това златен. Индия е голяма страна и за нас Олимпийските игри са много важен турнир”, категорична е 25-годишната състезателка.
Коментари
Други новини