Федерер за критиките от Рафа: Той порасна и вече има позиция



16-01-2012 21:03 | Николай Драгиев

Роджър Федерер прие съвсем спокойно отправените му от Рафаел Надал упреци. В типичния си дипломатичен стил Федерер уточни, че това няма да създаде никакви проблеми в отношенията му с испанеца и дори ще се радва двамата да обсъдят наболелите въпроси.

Федерер в ролята си на президент на синдиката на играчите и Надал от позицията на вицепрезидент, са основните представители на своите колеги пред борда на ATP, който взима решенията за бъдещето на играта.

В събота Надал си позволи да разкритикува пасивността на Федерер и нежеланието му да се предприемат сериозни промени в играта. Днес испанецът заяви, че думите му са тълкувани неправилно и двамата продължават да имат "фантастични" отношения.

"Няма как с Рафа да сме на едно мнение винаги. До момента не е имало реален проблем. Доскоро той казваше "Каквото реши Роджър, аз съм съгласен с него."

"Днес той е пораснал и има своя лична позиция, което е страхотно," разясни ситуацията Федерер.

"Ние имаме различен подход към проблемите. Не смятам, че е правилно да обсъждаме тези въпроси пред журналистите. Понякога това създава негативен имидж," допълни швейцарецът.

Федерер заяви, че в решенията, които взима като президент на тенис общността, той винаги мисли за по-ниско класираните тенисисти.

"Отношенията между мен и Надал са наред. Последните месеци бяха трудни, тъй като имаше промени в ръководството на ATP и това не бе особено приятно за всички. За мен нищо не се променя в нашите отношения. Напълно спокоен съм," обясни още Федерер.

Самият Надал обяви, че повече няма да говори по темата, тъй като "се е разприказвал твърде много". "Имаме фантастични отношения с Роджър. Имаме обаче различия затова как трябва да се случват някои неща. Повече няма да се случи да говоря толкова по темата," коментира Рафа.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини