Шампионът Джокович с безупречен старт на сезона



17-01-2012 08:06 | Станко Димов

Новак Джокович започна успешно защитата на титлата си от Australian Open. Сърбинът прегази с 6:2, 6:0, 6:0 над Паоло Лоренци (Италия, №109) за по-малко от час и половина игра. Иначе срещата започна обещаващо, след като италианецът съумя да пробив подаването на световния №1. След това обаче резултатът говори красноречиво за случилото се на „Род Лейвър Арина”.

Феновете на Джокович имаха известни съмнения около формата, в която се намира любимецът им в началото на сезона. Причина за колебанията бе фактът, че сърбинът не участва в турнир преди битките в Мелбърн.

С играта си днес Джокович разсея всякакви колебания. Той завърши с 22 уинъра и едва 13 непредизвикани грешки на сметката си. Освен това Ноле показа страхотна успеваемост при излизанията на мрежата (21 от 26).

Във втори кръг шампионът ще се изправи срещу Сантяго Хиралдо, който на старта се справи с Матео Виола (Италия).

С победа, макар и не чак толкова изразителна започна и поставеният под №5 в схемата Давид Ферер. Испанецът, който миналата година игра полуфинал в турнира, надви с 6:1, 6:4,.6:2 Руи Машадо (Португалия). Във втори кръг Ферер ще спори с американеца Райън Суитинг.

№9 в схемата Янко Типсаревич също е в следващата фаза. Сърбинът обаче имаше сериозни проблеми в двубоя си с Дмитри Турсунов, като в даден момент дори бе на косъм от паси с 0:2 сета. Типсаревич отстъпи в първата част с 5:7, а в тайбрека на втория сет се наложи с драматичното 14:12 точки.

След това „Лудия Янко” нямаше проблеми да затвърди мястото си във втори кръг, където поне на хартия го очаква далеч по-лек съперник – австралиецът Джеймс Дъкуорт (№250).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини