Мъри и Родик във втори кръг почти безпроблемно



17-01-2012 11:18 | Станко Димов

Финалистът от последните две издания Анди Мъри започна с трудна победа участието си на Australian Open. Поставеният под №4 в схемата надви с 4:6, 6:3, 6:4, 6:2 американеца Райън Харисън (№77).

Мъри изпитваше сериозни затруднения с младия си съперник в началото на двубоя, като първите два сета бяха повече от равностойни. След това обаче британецът напипа своя ритъм и до края нямаше проблеми.

„Райън започна фантастично. Ударите му влизаха в целта и успя да ме изтласка зад основната линия. Направихме няколко дълги разигравания, в които ме принуди да тичам доста. Трябва да направя така, че в следващия мач да играя по-близо до основната линия. Започнах да играя добре към края на двубоя.

"В началото бях малко нервен и това си пролича. Най-важното е да играя добър тенис в края на турнира, точно това ще се опитам да направя”, коментира вечната надежда на Великобритания.

В следващия кръг Мъри ще се изправи срещу французина Едуард Роже-Васелин, чийто съперник в първи кръг Ксавие Малис се отказа заради контузия.

С далеч по-лесна победа в Мелбърн парк започна бившият №1 в света Анди Родик. Американецът се справи с Робин Хаасе – 6:3, 6:4, 6:1.  Родик бе максимално улеснен от съперника си, който оказваше сериозна съпротива само в първия сет, който бе изпълнен и от поредица от пробиви.

След това холандецът на няколко пъти показа, че има изпитва болки в крака, но все пак намери сили да остане на корта до самия край. За Хаасе обаче не остана нищо друго освен почетна загуба.

Във втори кръг Родик ще се изправи срещу победителя от двубоя между Седрик-Марсел Щебе (Германия) и Лейтън Хюит (Австралия).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини