Ноле: Не е лесно да се играе на 35 градуса17-01-2012 13:36 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович започна по впечатляващ начин защитата на титлата си от Australian Open. В първи кръг сърбинът се наложи с 6:2, 6:0, 6:0 над Паоло Лоренци. Ноле остана на корта само час и половина, преди да се поздрави с успеха.

„Реших да не играя турнири преди Australian Open, за да бъда достатъчно свеж за Мелбърн. Като за първи официален мач за годината съм доволен. Днес ми беше малко трудно, защото играх при 35 градуса температура на въздуха. Когато дойдох в Мелбърн, преди около 10 дни, времето беше доста по-различно. Температурите бяха по-ниски, имаше и вятър”, коментира Джокович.

„Важното е, че сравнително бързо приключих двубоя си. Този компонент не е за подценяване. В един момент от турнира всяка една минута на корта ще си казва думата. В първите няколко гейма, може би дори в целия първи сет напипвах ритъма си. През втората и третата част нямам забележки”, сподели още Ноле.

Безкрайно интересен беше коментарът на сърбина относно нашумялата тема с промените в календара, заради които голяма част от играчите „скочиха” на Роджър Федерер.

„Не мисля, че каквото й да ви кажа ще бъде нещо ново. Знаете, че има много хора, които се оплакват от календара. Дали имат право? Вижте колко играчи се оплакаха от контузии в началото на сезона, а и в края на миналия. Аз също бях един тях. Очевидно има нужда от промени. Не искам да коментирам повече. Смятам, че дискусиите на тази тема е по-добре да не бъдат пред медиите”, коментира Джокович.
Коментари
Турнир: Luxembourg Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Люксембург
Настилка: Зала
Награден фонд: $250,000

Official Website | Livescore
Турнир: Stockholm Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Стокхолм, Швеция
Настилка: Зала
Награден фонд: €686,080

Official Website | Livescore
Турнир: European Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Антверп, Белгия
Настилка: Зала
Награден фонд: €686,080

Official Website | Livescore
Турнир: Kremlin Cup
Категория: Друг
Място на провеждане: Москва, Русия
Настилка: Зала
Награден фонд: $936,435

Official Website | Livescore
Други новини