Анди Родик се сравни с U2, беснее срещу правила на ATP



17-01-2012 21:49 | Николай Драгиев

Бившият номер 1 в света Анди Родик в типичния си стил направи поредица любопитни коментари относно недоволството на тенисистите от някои правила, наложени от ATP.

Американецът разкри подробности от срещата на 140 професионални тенисисти миналия уикенд, на която е обсъждан дори масов бойкот.

Според Родик тенисистите имат силата да доведат ситуацията до промяна в тяхна полза. В момента те получават като награден фонд едва 11% от приходите на всеки един от турнирите в Големи шлем.

"Като продукт, който създаваме, ние не трябва да подценяваме нашата сила, особено ако сме обединени," заяви Родик, след като отупа Робин Хаасе в първия си мач от Australian Open.

"Не мисля, че е особено умно от нашата страна да молим за по-малко турнири. Това е абсурдно, ако гледаме на тениса като бизнес. U2 не питат дали да ходят на турнир. Те просто отиват. Това е фундаментален проблем," обясни Родик по повод голямото количество задължителни турнири за топ играчите.

29-годишният американец има спечелени 20 милиона долара от наградни фондове до момента и смята, че никой няма право да му казва къде да участва. "Не ми пука, че някой играе 1 милион турнира. Играл съм достатъчно дълго, за да знам къде трябва да се състезавам."

"Лудост е да правиш едно и също нещо, отново и отново, и да чакаш различен резултат," заключва мъдро Анди по повод на радикалните действия, които играчите трябва да предприемат, ако искат да постигнат някакъв резултат.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини