Федерер в трети кръг без игра, разкриха Фиш и в Мелбърн



18-01-2012 06:10 | Станко Димов

Носителят на 16 титли от Големия шлем Роджър Федерер се класира за третия кръг на Australian Open без игра. Днес ФедЕкспрес трябваше да излезе на корта срещу Андреас Бек, но германецът се отказа от участие заради болки в гърба.

"Той дойде при мен в съблекалнята и ми каза, че не е добре. Бек е мой добър приятел, тренирали сме много пъти в Швейцария. Съжалявам най-вече за феновете, които искаха да ме наблюдават," заяви Федерер.

Интересното е, че Федерер трябваше да играе на "Хайсенс Арина", което не му се беше случвало от 2004. Той винаги играеше в последните години само на централния корт "Род Лейвър Арина". "Очаквах подобно решение, след като и Рафа бе пратен там," отчете Роджър.

ВИДЕО С ФЕДЕРЕР!

Следващият съперник на Федерер ще бъде Иво Карлович (Хърватия).

В същото време първото отпадане на играч от Топ 10 при мъжете вече е факт. Американецът Марди Фиш напусна турнира, след като отстъпи с 6:7, 3:6, 6:7 пред Алехандро Файа (Колумбия).

В следващия кръг Файа ще спори с Филип Колшрайбер, който водеше с 6:0, 4:0 срещу Пере Риба, преди испанецът да вдигне бялото знаме.

Сблъсък на гиганти се оформи в трети кръг, след като снажните Томаш Бердих и Кевин Андерсън ще се изправят един срещу друг. Чехът се справи с лекота с Оливие Рокус, а Андерсън надви Серхий Стаховски.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини