Пиронкова не надмина себе си на Australian Open



18-01-2012 06:16 | Станко Димов

Цветана Пиронкова приключи участието си в Откритото първенство на Австралия. Пловдивчанката отстъпи с 4:6, 4:6 пред Галина Воскобоева (Казахстан, №57) и за пета поредна година отпада в Мелбърн във втори кръг.

Така Пиронкова остана далеч от най-добрите български постижения в историята. Катерина и Мануела Малееви са записвали четвъртфинал на Australian Open, а Магдалена Малеева има няколко пъти осминафинал.

Двубоят за Пиронкова можеше да се развие по съвсем различен начин, но българката пропусна своите шансове особено в първия сет. Пловдивчанката имаше преднина 4:2 в началото на двубоя, но след това влезе в неприятна серия и загуби първата част.

През втория сет Воскобоева тотално напипа ритъма си и набързо поведе с 5:2. Пиронкова върна пробива и сервираше за 5:5, но вместо това даде 2 мачбола на рускинята, която веднага се възползва.

По този начин Воскобоева, която започна турнира точно с 10 позиции в ранглистата зад нашето момиче, взе реванш за загубата от Цвети на Australian Open преди 2 години. Тогава двете отново премериха сили, само че в първи кръг, като българката се наложи със същия резултат 6:4, 6:4.

В следващия кръг Воскобоева ще се изправи най-вероятно срещу Агниешка Радванска(Полша, №8).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини