Алмагро за "бъдещето на тениса": Повярвах си, когато го видях, че рухна физически18-01-2012 19:33 | Николай Драгиев

Световният номер 10 Николас Алмагро се присъедини към множеството тенисисти и специалисти извън корта, които се изказват ласкаво за качествата на Григор Димитров.

Днес третата ракета на Испания победи българина в драматичен мач с 4:6, 6:3, 6:7, 6:4, 6:0 за 3 часа и 29 минути игра.

Алмагро заяви, че посвещава успеха си на негова близка роднина, която е имала сериозни проблеми в последно време и случилото се го е накарало да "оцени това, което има".

"Това бе мач, типичен за турнирите от Големия шлем. В първия сет пропуснах своите възможности, а във втория играх наистина добре. В третия въпреки че изравних резултата, все пак загубих. Мачът бе много равностоен. Когато видях, че той има физически проблеми си повярвах повече," заяви испанецът пред испанската преса.

"В края и двамата бяхме много уморени, но аз вярвах в моя тенис и физически качества. Радвам се, че спечелих убедително накрая," допълни той.

Алмагро засипа с похвали Димитров и го определи за "бъдещето на тениса". "Той вече е страхотен играч. Това е един от най-добрите състезатели и ще го виждаме в решителната фаза на много турнири занапред. Прекрасно разбира играта.

"Разочароващо е, защото след мача той ми каза, че има проблем в адукторите. Вярвам, че той е бъдещето на тениса," заяви джентълменски Алмагро.
Коментари
Erste Bank Open 2019 1 2 3
Григор Димитров ПОБЕДИТЕЛ 6 7
Дамир Джумхур 3 5
Коментар
Турнир: Swiss Indoors
Категория: Друг
Място на провеждане: Базел, Швейцария
Настилка: Зала
Награден фонд: €2,219,975

Official Website | Livescore
Турнир: Erste Bank Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Виена, Австрия
Настилка: Зала
Награден фонд: €2,443,810

Official Website | Livescore
Други новини