Алмагро се разправи с контузения Вавринка в 3 сета



20-01-2012 09:02 | Станко Димов

Николас Алмагро се класира за осминафинал на Australian Open, след като се разправи в 3 сета с втората ракета на Швейцария Станислас Вавринка.

Въпреки, че преди 2 дни игра 5 сетов двубой с нашия Григор Димитров, 10-ият в схемата испанец изглеждаше изключително свеж и след 7:6 (2), 6:2, 6:4 подсигури мястото си в следващия кръг.

Вавринка имаше своите шансове в двубоя и ако не друго поне можеше да запише сет. Швейцарецът водеше в последната част с 4:2, но допусна с лекота Алмагро да върне пробива и да изравни резултата.

След изключително „груба” намеса на мрежата дойде и вторият пробив на сметката на испанеца, което означаваше край на турнира за Вавринка. След двубоя швейцарецът призна, че е бил тормозен и от физически проблеми.

"Нямаше как да играя на 100%. Изпитвах силни болки в лявото рамо. Вчера изобщо не тренирах. Беше ми много трудно на корта", призна Вавринка. В спор за място на четвъртфинал Алмагро ще спори с Томаш Бердих.

Чехът се наложи трудно със 7:6, 7:6, 6:1 над друг гигант – Кевин Андерсън (РЮА). В първите два сета на срещата пробиви нямаше и закономерно се стигаше до тайбрек, където Бердих налагаше волята си съответно на 5 и 1 точки.

В третия сет Андерсън рухна и стана лесна мишена за съперника си. Алмагро и Бердих са в потока на световния №2 Рафаел Надал и по всяка вероятност победителя от двубоя ще спори именно с Рафа на четвъртфиналите.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини