САЩ остана без представител при мъжете за 1 път от 39 години



20-01-2012 09:40 | Станко Димов

За първи път от 39 години насам нито един американец не успя да се класира за четвърти кръг на Australian Open. Последната надежда на американците – Джон Иснър напусна турнира, след като претърпя загуба от Фелисиано Лопес в 5-сетова битка – 6:3, 6:7, 6:4, 6:7, 6:1.

Иснър видимо имаше проблеми с предвижването си по корта, като само бруталните му сервиси го запазваха в двубоя. За първи път в кариерата си американецът трябваше да играе две поредни 5-сетови срещи (в предишния кръг срещу Налбандян), но в заключителната част днес Лопес бе във вихъра си.

„Очаквах Иснър да бъде малко уморен, след като игра дълъг мач срещу Налбандян. И днес той сервира великолепно. Когато се изправиш срещу него трябва да се възползваш от всяка една възможност за пробив, защото те са рядкост”, коментира Лопес.

Благодарение на успеха испанецът достигна до осминафинал на Australian Open за първи път в кариерата си. Негов съперник в следващата фаза ще бъде Рафаел Надал.

Двамата се познават отлично, като до момента имат изиграни 10 двубоя (8:2 за Надал). Последният път, когато Лопес надви Матадора бе през 2010-та на тревните кортове на „Куинс Клъб”. На хард Рафа води с 4:0 победи и няма загубен сет.

За трети път в кариерата си до осминафинал в Мелбърн се добра и Филип Колшрайбер. Германецът записа чиста победа над Алехандро Файа – 6:3, 6:2, 7:6 и вече очаква следващия си съперник, който ще бъде определен от двубоя между Лу и Дел Потро. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини