Стартира програма "Спортни таланти"



20-01-2012 07:00 | Николай Драгиев

Българският букмейкър „Еврофутбол” стартира програма „Спортни таланти” за финансиране на родни надежди. Инициативата е насочена към всички индивидуални състезатели на възраст между 16 и 25 години, които искат да развиват уменията си и да реализират своя талант.
 
В програмата могат да участват и хора в неравностойно положение - параолимпийци, както и атлети с увредени зрение и/или слух. Официалният старт на „Спортни таланти” ще бъде обявен на пресконференция в сряда 18 януари от 11,30 ч в Пресклуб „България”.
 
Начинанието е част от мащабния социален проект „Печелиш и помагаш” на „Еврофутбол” и ще се реализира със съдействието на Фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ). Целта е да се подпомогнат финансово максимален брой таланти от индивидуални спортове за техни участия в състезания, за тренировки, екипировка и т.н.
 
Това ще стане чрез конкурс, в който атлетите ще могат да кандидатстват със свои проекти. Максималната сума, която ще бъде отпусната на всеки спечелил, е до 5000 лв., като е необходимо спортистите да осигурят най-малко 20 процента съфинансиране на разходите. За популяризирането на инициативата ще съдейства Националната спортна академия, спортни училища от цялата страна, различните федерации...
 
Изборът на проектите, които да бъдат финансирани, ще се извърши от Група на съветниците. В нея ще участват прочути състезатели и треньори, както и представители на медийните партньори.
 
Конкурсът продължава до 29 февруари. Пълната информация за правилата, документите за участие, както и списъкът със спортове, за които може да се кандидатства, ще бъде публикувана със старта на програмата в сряда на корпоративния сайт на „Еврофутбол”.

Проект „Печелиш и помагаш” стартира през 2007 г. До момента чрез него са реализирани 14 кампании, насочени към различни проблемни сфери от нашия живот. Сред осъществените инициативи са подпомагане на деца сираци, изграждане на спортни площадки, пътуващи библиотеки за хора в неравностойно положение, подпомагане на децата на служители на МВР, загинали при изпълнение на служебните си задължения, опазване на културното наследство и др.
 
След като с последната си кампания „Избери да спортуваш” през 2009 и 2010 г. „Еврофутбол” изгради 13 спортни площадки в различни населени места, сега компанията логично продължава да помага в сферата на спорта, като преминава на по-горно ниво – „Спортни таланти”.

Медиен партньор на програмата е Viasport.bg.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини