Малките български асове поемат към Франция



20-01-2012 17:03 | Николай Драгиев

Националните ни състезатели до 14 г. при юношите и девойките заминаха днес за френския град Тарб, където ще участват в силния международен турнир от първа категория от календара на Тенис Европа „Малките асове”.

Водени от националния треньор Никола Петров и с подкрепата на БФТ и на Клуб на приятелите на тениса, младите тенисисти са амбицирани да започнат сезона в Европа по най-добрия начин.

В престижния турнир ще се състезават Калоян Вълчев, Тони Нейков, Георги Язмаджиян и Габриел Евтимов при юношите и Виктория Бърдарова, Петя Аршинкова, Елизабет Данаилова и Виктория Желева при девойките. 

Нейков и Вълчев са съответно шампион и вицешампион от Държавното първенство до 14 г., което приключи вчера, а Язмаджиян и Евтимов достигнаха до полуфиналите.

Вики Бърдарова от своя страна е шампионка на сингъл от първенството, като във финала победи съотборничката си Желева. Данаилова стана вицешампионка до 16 г. преди седмица, а Аршинкова в тандем с Бърдарова спечелиха титлата на двойки до 14 г.

„Турнирът, който предстои, е наистина много силен и в него участват някои от най-добрите състезатели във възрастовата група до 14 г. Надявам се да се представим добре, като най-големи очаквания имам от Вики Бърдарова – реално би могла да достигне 1/8-финалите, а защо не и ¼-финали”, коментира националният треньор Ивайло Цонев.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини