Хюит: Само аз си знам колко ми струва този успех



21-01-2012 21:15 | Николай Драгиев

Бившият номер 1 Лейтн Хюит заяви, че е изключително радостен от доброто си представяне на Australian Open и достигането до осминафиналите. Хюит призна, че преди няколко месеца участие в Мелбърн е било мираж за него, а достигането до втората седмица на турнира още повече.

"Преди няколко месеца дори не знаех дали ще мога да играя. Видно бе, че през 2011 не бях в състояние да играя тенис. Вложих много труд. Само най-близките ми хора знаят какво съм направил, за да стигна дотук. Ето защо съм толкова щастлив," сподели Лейтън след успеха с 3:1 сета над Милош Раонич.

"Никога не съм зачерквал шансовете си. Никога," заяви още Хюит.

Хюит не скри, че жребият му е бил доста тежък още с първия мач срещу талантливия Седрик-Марсел Щебе. Той обаче е горд, че е успял да се справи с досегашните си съперници. Сега за австралиеца предстои тест срещу Новак Джокович.

"Има причина той да е номер 1 в момента. Ще опитам да се насладя на този мач и да бъда максимално подготвен."

Хюит разкри и тайната за победи над мощни тенисисти като Анди Родик и Раонич. "Всичко е свързано с това да можеш да ги поставиш под максимално напрежение. В геймовете, които пробих Раонич, той направи грешки, защото успявах да връщам дори първите му сервиси. Просто трябва да намериш начин," коментира Лейтън.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини