Надал смята Федерер за фаворит във всеки мач



22-01-2012 00:04 | Николай Драгиев

Рафаел Надал за пореден път потвърди, че отношенията му с Роджър Федерер са повече от добри, независимо че те имат някои различия за развитието на играта. Испанецът направи пореден комплимент на своя голям съперник и го определи за фаворит "във всеки един мач, който участва."

 

"Моят английски е забавен. С Роджър говорим на английски или поне аз се опитвам да говоря с него," пошегува се Рафа пред австралийско издание.

 

"В момента мисля за следващия си съперник, а не за тези в евентуален финал. До там ме чака дълъг път. Колкото до Роджър - бих играл с него на двойки и се надявам един ден това да се случи," обяснява Рафа.

 

Попитан какво е талантът без здрави тренировки, Надал препоръчва на младите тенисисти първо да играят за удоволствие, а след това да вложат всичката си енергия в здрава работа, когато станат по-големи.

 

"Тенисът в момента се подобрява много бързо. Новак прогресира, Роджър си е Роджър, а Мари имаше силна 2011," смята Рафа.

 

Испанецът хвали и Бърнард Томич. "Той притежава изключителен потенциал. Ако продължава така той ще бъде един ден сред фаворитите за титлата. Не съм сигурен дали може да победи Роджър. Роджър си е Роджър и е фаворит във всеки мач, в който участва."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини