ВИДЕО: Надал с най-силен старт в последните 5 години



22-01-2012 07:41 | Станко Димов

Рафаел Надал се справи с Фелисиано Лопес и достигна до четвъртфинал на Australian Open без да загуби сет за първи път от 5 години насам. Надал се наложи над сънародника си с 6:4, 6:4, 6:2 след 2 часа и 25 минути игра на „Род Лейвър Арина”.

Вторият в схемата вече очаква следващия си съперник - Томаш Бердих (Чехия, №7), който победи Николас Алмагро (Испания, №10) с 3:1 сета. Традиционно Надал има сериозно преимущество в срещите с чеха. 

„Чувствам се добре”, сподели след двубоя Надал, който в навечерието на турнира се оплакваше от различни болежки по тялото си.

„Позитивно е, че успях да спечеля двубоя в три сета при тези условия. Днес на корта беше много, много горещо. Фелисиано ми е много близък приятел, но когато излязох на корта се опитах да дам най-доброто от себе си и го направих.

Той е много добър тенисист, затова успеха в три сета над него ме прави още по-щастлив”, коментира Надал, който през последните две години неизменно отпадаше на четвъртфинал в Австралия заради травми.

Рафа изигра впечатляващ двубой, като в първия сет загуби едва 4 точки при сервис. Един единствен пробив, дошъл след двойна грешка на Лопес, се оказа достатъчен за изхода на първата част.

През втората част играта на Лопес бе далеч по-успешна и той бе равностоен на Надал, но световният №2 отново намери начин да поведе и да затвори сета. С два пробива в заключителната част Рафа гарантира мястото си в следващата фаза.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини