Блестящият Федерер не остави шанс на Томич (видео)



22-01-2012 11:51 | Йордан Божинов

Роджър Федерер се класира за своя 31-и пореден четвъртфинал в турнирите от Големия шлем. Това стана възможно след успех с 6:4, 6:2, 6:2 над Бърнард Томич за 105 минути игра на Australian Open 2012. Това значи, че за място на полуфинал Федерер ще спори с Хуан Мартин дел Потро.

"Томич е много добър тенисист и не ми беше лесно. Резултатът показва лесна победа, но не беше точно така. След като спечелих първия сет заиграх много по-добре. Рано е да говорим до къде може да стигне Томич," заяви Федерер.


"Срещу Дел Потро ме очаква съвсем различен мач. Обичам да играя срещу него. Той е добро момче и има страхотни удари. Радвам се, че той се завърна на корта. Когато играехме на US Open той бе толкова добър, че смятах да го видя като номер 1 в света," допълни швейцарецът.

За Федерер това бе мач №999 в кариерата от тях победите са 813. 231 са победите на Федерер в турнирите от Големия шлем, а рекордът е 233 на Джим Конърс и скоро ще бъде подобрен от Фед-Експрес.

В срещата с Томич, Федерер имаше затруднения само до 4:4 в първия сет, след което даде само още 4 гейма на съперника. Федерер показа почти цялото разнообразие от удари, които притежава и на моменти реализира изключителни удари.

До момента Федерер и Дел Потро са играли общо 9 пъти. Швейцарецът води със 7:2. За последно се срещнаха в Синсинати през 2011, когато Фед се наложи с 6:3, 7:5.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини