Преди №1000: Федерер е притеснен от "ужасно добрия" Дел Потро



22-01-2012 16:57 | Йордан Божинов

Роджър Федерер остана доволен от своята победа над Бърнард Томич, която му осигури мач №1000 в неговата кариера. Той ще бъде срещу Хуан Мартин дел Потро и предвещава да бъде на изключително ниво.

 

Ето защо самият Федерер призна, че дори не си помисля да гледа по-напред в турнира и мачовете от полуфиналите или евентуално финал.

 

"Това ще бъде много добър мач. Той се завръща и е ужасно добър. Потенциалът му е впечатляващ," заяви Федерер.

 

"След неговата невероятна 2009-а определено смятах, че той има шансове да бъде номер 1 в света. Дойде травмата и това промени всичко. Сега той отново е в топ 15, а скоро и в топ 10. Чудесно е да го видим отново в игра. Той е добро момче. Спечели последните си два мача по впечатляващ начин.

 

"Играхме преди 6 месеца в Синсинати, където условията са супер бързи. Сега ще е различно и ще има много повече разигравания. Аз от своя страна ще мога да предложа по-разнообразни действия, но трябва да бъда и агресивен," анализира Фед-Експрес.

 

Федерер бе принуден да направи сравнение между себе си на 19 години и сегашните младоци, които все по-активно навлизат в играта.

 

"Когато си на тази възраст нямаш какво да губиш," обясни Федерер, който започна големия си поход към номер 1 на 22 години. "Мисля че днешните младоци са много по-солидни. Бях изумен колко здрави бяха Рафа, Мъри и Джокович. А сега Томич, Раонич също. Впечатляващо е, трябва да призная."

 

Федерер коментира и своеобразната годишнина, която има. Срещу Дел Потро той ще изиграе своя мач номер 1000. "Това е просто още един мач, но в някакъв смисъл е по-специален. Ще направя всичко възможно да спечеля. Важното е, че обичам спорта толкова много и това ме изненадва. Все още съм здрав и гладен за успехи. Това е страхотно," коментира Федерер.

 

Швейцарецът отчита като една от най-тежките му загуби изобщо, поражение от Лейтън Хюит за Купа "Дейвис" именно в Австралия. Въпреки това той заяви, че е бил невероятно радостен от победата на Хюит над Милош Раонич вчера. "Аз бях първият, който стисна юмрук в негова чест след края на мача му. Наистина се зарадвах. Ранглистата не отговаря на неговата класа."

Федерер и Дел Потро ще играят във вторник.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини