Надал: Не съм като Мария Шарапова



22-01-2012 18:25 | Йордан Божинов

Рафаел Надал бе в отлично настроение след победата си с 3:0 сета над Фелисиано Лопес. Испанецът засегна на своята пресконференция и много теми, различни от безпроблемния успех над своя добър приятел и сънародник.

 

Интерес предизвика неговата тениска Nike с надпис “RRRRAFA”. Той бе запитан дали сам не е измислил нейния дизайн. "Аз не съм Шарапова. Мария прави тези неща. Аз просто казвам: "това ми харесва; това не ми харесва", когато искат мнението ми. Но понеже от Nike ме питат 1,5 години по-рано, вече не си спомням какво съм избрал. Тениските идват, а аз не помня кога съм ги одобрил. Но както и да е, харесвам ги. Иначе нямаше да ги нося," обясни Рафа.

 

Надал коментира и страхотния мач на Лейтън Хюит срещу Милош Раонич. "Да, добър приятел съм с треньора на Раонич и с него, но след този мач бях много развълнуван. Лейтън заслужава огромно уважение от наша страна затова, което прави след вече 5,6 операции. Дори и тялото му да не е в оптимално състояние, той е фантастичен и се бори за всяка топка. Не е за вярване мотивацията, която той има след такава кариера, която е имал. Желая му всичко най- хубаво - той е пример за всички нас."

 

Надал не пропусна да каже добри думи и за Милош Раонич. "С неговия сервис, форхенд и не лошо движение по корта, има нужда да се покаже като умен играч и скоро може да стигне до топ позициите в ранглистата. Трябва да излиза по-често на мрежата, но съм сигурен, че го чакат добри дни."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини