ВИДЕО: Шампионът загуби сет, но влезе в голямата осмица



23-01-2012 16:14 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович продължава успешно защитата на титлата на от Australian Open. Сърбинът се класира за четвъртфинал в турнира, след като надви последната надежда на домакините Лейтън Хюит с 6:1, 6:3, 4:6, 6:3 след близо 3 часа игра. В следващия кръг Ноле ще срещне испанеца Давид Ферер (№5).

„Трябва да отдам заслуженото на Лейтън, той никога не се предава, истински боец е. Уважавам го много”, коментира Джокович след двубоя.

„Водех с 2:0 сета и с пробив в третия, след това просто спрях да се движа добре. Заслугата затова е изцяло на Хюит, той ме караше да работя здраво за всяка една точка, не ми правеше подаръци. Определяно трябва да бъде похвален”, каза още световният №1.

Подобно на вчера, когато Федерер не остави шанс на Бърнард Томич, така и днес зрителите на централния корт нямаха повод за радост. Бившият №1 Лейтън Хюит опита да се противопостави на съперника си и успя да го направи в третия и четвъртия сет, но това не се оказа достатъчно за нещо повече от достойна загуба.

На четвъртфиналите съперник на шампиона Джокович ще бъде световния №5 Давид Ферер. До момента двамата имат 11 срещу, в които сърбинът води с 6:5 победи.

Един от въпросните 11 мача е бил на Australian Open, при това отново на четвъртфинал (2008), а победата в 3 сета взима Джокович. Любопитното е, че няколко дни след този мач сърбинът спечели и първата си титла от Големия шлем.

Важно е да се отбележи, че на твърди кортове авансът на Джокович е от 5:2 победи срещу испанеца.

Освен всичко Джокович вече е в серия от 18 поредни победи. Той има 5 поредни четвъртфинала на Australian Open и общо 11 във всички турнири от Големия шлем.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини