Вожняцки: Ще си върна позицията, евентуално



24-01-2012 11:22 | Николай Драгиев

Световната номер 1 до края на тази седмица Каролина Вожняцки смята, че е е възможно да си върне лидерството в ранглистата до края на годината. Тя е сигурна, че човек само може да научи нещо от загуба като тази, която й нанесе днес Ким Клайстерс.

"Никога не е приятно да загубиш, но човек учи повече от загубите, отколкото от победите. Ще опитам да се върна още по-добра," заяви Вожняцки след поражението, което може да я прати дори на 4-о място в ранглистата.

"Не съм мислила за ранглистата. Бях номер 1 в продължение на две години. Едва в края на този сезон ще видим кой е най-добър. Все още е януари. Важно е да си постоянен през цялата година. Евентуално може да си върна позицията, не съм притеснена," обяви тя.

Вожняцки изрази недоволството си от медиите, които пишели за нея сякаш е в края на кариерата си, а не в началото. Тя изрази увереност, че ще може да спечели поне една титла от Големия шлем.

"Опитах да направя всичко по силите си, но Ким бе малко по-добра от мен. Тя е много опитна," коментира Каро.

Оттук нататък датчанката ще тренира усилено в продължение на 2 седмици, а след това ще участва последователно на турнирите в Доха, Дубай, Индиан Уелс и Маями.

Тя определи Ким Клайстерс и Серина Уилямс като състезателките, от които се учи и иска да следва като пример.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини