Федерер поиска реванш от Надал на Australian Open (видео)



24-01-2012 13:04 | Николай Драгиев

Роджър Федерер си пожела полуфинал на Australian Open 2012 срещу Рафаел Надал, за да вземе реванш за загубата във финала на същия турнир през 2009.

Швейцарецът не скри, че е доволен от днешната си победа с 3:0 над Хуан Мартин дел Потро, която дойде в неговия мач номер 1000.

Швейцарецът отчете, че за него не е никакъв проблем да играе на 35-градусова жега, тъй като е имал изяви на "далеч по-трудни условия".

"Срещу Хуан Мартин съм имал някои страхотни и много важни мачове. За мен бе важно да стартирам добре и да успявам да показвам разнообразна игра. Чувствах се уверен и това ми позволи да покажа най-добрите аспекти от играта ми. Най-важен за мен бе вторият сет, след което се чувствах освободен," обясни Федерер.

Швейцарецът не скри, че се гордее със своите 1000 мача, но все пак си пожела да достигне и 1000 победи. "Има голяма разлика, това са 1000 мача, но не 1000 победи," пошегува се той.

"Не си спомнях моя мач номер 500, но се оказа, че това е финалът ми на US Open срещу Андре Агаси. Изиграл съм много тенис, очевидно. Важното е, че съм здрав."

След 24 поредни победи Федерер определено смята, че е в добра форма. "Движа се добре, сервирам добре и удрям топката чисто. Готов съм за предстоящите нощни сесии."

"Потенциално ме очаква един страхотен мач с Рафа, но той ще има тежък мач с Бердих. Очевидно искам да играя с Рафа, тъй като преди години имахме епичен мач тук. Ето защо искам отново шанс да го срещна в Австралия," пожела си той.

Интересното е, че Федерер защити Каролина Вожняцки, която днес загуби позицията си на номер 1 в света. Той смята, че тя е била подложена на незаслужени критики.

"Много бивши номер 1 не са печелили турнир от Шлема преди това. Вие, медиите, я подложихте на доста напрежение и тя се справи добре. Женският тенис в момента е много интензивен и равностоен. Няма лесен път към това да си номер 1. Тя работи здраво и го е заслужила," заяви Федерер.

В заключение Федерер отчете, че рядко му се случва да не спи добре преди голям мач, а напоследък това се случва по-скоро заради неговите близначки.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини