Надал: Федерер е фаворит на тази настилка



24-01-2012 17:57 | Николай Драгиев

Рафаел Надал определи Роджър Федерер като фаворит в техния сблъсък от полуфиналите на Australian Open 2012. Испанецът смята, че Федерер се намира в по-добра форма след последните си изяви, а освен това настилката също е по-добра за стила на швейцареца.

"Важно е да си топ 4 на ранглистата. Когато говорим за играч спечелил 16 турнира от Големия шлем и за мен с 10 титли, то това значи че предстои наистина специален мач. Нашите мачове винаги са били във важни моменти и във финали. Нашият двубой ще си остане специален дори да сме под номера 20 и 25 в ранглистата," заяви Рафа.

"Винаги, когато играем на този тип настилка, той е фаворитът. Нивото му е фантастично и днес направи фантастичен мач срещу един от най-добрите в света - Дел Потро. Той се справя много добре. Завърши сезона чудесно и сега има страхотна увереност. Ще бъде много, много труден мач за мен.

"Важно е да остана спокоен. Нивото на играта ми е задоволително на този турнир. Дори и да загубя, ще се прибера вкъщи с позитивно усещане. Да бъда на полуфинал в този турнир е добра новина за мен. Срещу най-добрия в историята трябва да играеш близо до своя лимит. Това ще опитам," анализира Надал.

Надал призна, че може да се търси сравнение със ситуацията от 2009-а, когато игра 5 часа срещу Фернандо Вердаско, а след това излезе и спечели финала срещу Федерер в Мелбърн след нови 4 часа.

"Искам да вярвам, че през 2009-а ситуацията е била по-трудна, но сега съм 3 години по-стар. Тогава наистина бе по-тежко. На следващия ден не можех да се движа нормално. Сега не съм в перфектно състояние, но ще мога да тренирам утре," обясни испанецът.

Надал отчете, че съдията Карлос Бернардес е бил прав в ситуацията в края на първия сет, когато не му бе позволено да ползва системата "Ястребово око". Рафа обясни, че е направил "естествено движение" към топката и затова не е спрял веднага играта.

Като решение на проблемите със съдиите Надал вижда нужда от увеличаване на броя възможности за обжалването на техните решения.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини