Матс Виландер залага на Федерер срещу Надал



24-01-2012 19:45 | Николай Драгиев

Анализаторът на Eurosport Матс Виландер смята, че Роджър Федерер има по-добри шансове да победи Рафаел Надал в предстоящия сблъсък между двамата от Australian Open 2012.

Според шведа е много важно, че мачът ще бъде от полуфиналите на турнира и това сваля напрежението от плещите на 16-кратния носител на титли от Големия шлем.

"Смятам, че Рафа е разочарован от загубите срещу Джокович. Да играе с Федерер е специално за него, но този път мачът ще бъде различен. Сблъсък в полуфиналите, а не на финал, значи по-малко напрежение и победителят знае, че има нужда от още една стъпка към трофея," смята Виландер.

"Мачът със сигурност ще бъде оспорван, но смятам че при Надал има спад в последно време. Той не успява да пласира ударите си по-дълбоко в корта и устойчивостта му е спаднала значително.

"Виждам го, че е разстроен, защото той не се интересува просто от това да спечели един турнир от Големия шлем. Той иска просто да е най-добрият.

"Федерер е в страхотна форма и очевидно "планината Надал" му изглежда по-преодолима. Федерер е фаворит за мен," смята Виландер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини