Кой ще спечели Australian Open?25-01-2012 20:24 | Николай Драгиев

Четирима души останаха в битката за титлата от Australian Open 2012. Четиримата най-добри по всички показатели в последните вече доста години.

Това обаче далеч не значи, че ситуацията е предвидима. Напротив, интригата е по-голяма отвсякога.

Всеки измежду Анди Мъри, Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер има за какво да се бори и да продължи да пише своята страница от историята на тениса.

Джокович може да стане едва един от малкото играчи в историята със спечелени 3 поредни турнира от Големия шлем.

Надал може да даде най-добрия отговор на шестте загуби от Джокович през 2011-а и да грабне за втори път титлата от Мелбърн.

Анди Мъри може най-после да излезе от ролята на "най-добрия играч" без титла от Големия шлем. При това в турнира от четирите, който му е носил най-добри резултати.

Роджър Федерер пък се бори единствено със собствените си постижения. Ако спечели в Мелбърн той ще стане първият играч в Откритата ера с 5 титли от този турнир и вече ще има 17 трофея общо от Големия шлем.

Букмейкърите дават предимство на Новак Джокович (2.30), който е техен фаворит от началото на турнира. Следва го Роджър Федерер с около 3.50. Анди Мъри и Рафаел Надал са с почти равни шансове (4.50-5.50), а на места шотландецът е с лек аванс, според заложните къщи.

Какво е Вашето мнение? Кой искате да спечели турнира и защо? Очакваме мненията Ви в коментарите отдолу.
Коментари
Турнир: Australian Open
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Мелбърн, Австралия
Настилка: Твърда
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини