Пиронкова и компания заминаха за Израел за двубоите за „Фед Къп”29-01-2012 10:31 | Станко Димов

Националният отбор на България замина рано тази сутрин за Израел, където в началото на февруари ще изиграе двубоите си за „Фед Къп”. Нашите, водени от Цветана Пиронкова, попаднаха в една група с отборите на Австрия и Естония.

На кортовете край Червено море за втора поредна година женският ни тим играе за изкачване в по-горна група или запазване на мястото си в Група І на зона Европа – Африка.

Тази сутрин заедно с капитана Дора Рангелова заминаха Цветана Пиронкова и Изабелла Шиникова. Другите ни състезателки – Диа Евтимова и Елица Костова вече са в Ейлат, където ще се изиграят двубоите.

"Тръгваме с настроение и доста оптимистично настроени, защото имаме добър отбор. Тези момичета играят вече пета година заедно. Отиваме най-малкото да запазим мястото си в групата, крайната ни цел разбира се е изкачване в по-горна”, коментира Дора Рангелова, цитирана от Gong.bg.

"Надявам се при добри игри на момичетата да достигнем до този етап. И четирите ни тенисистки са в много добро състояние. Надявам се да са във форма. Дия и Елица вече ни чакат в Ейлат. Предполагам, че Изабелла Шиникова се вълнува, тъй като това е дебют за нея.
 
Радвам се, че имаме млади състезателки, които в бъдеще ще заместят титулярките. За нея това е един голям шанс да участва в такъв турнир. Може би ще я използваме и на двойки“, каза още капитана на тима ни.

Двубоите за "Фед Къп" ще се изиграят в периода 1-4 февруари.
Коментари
Турнир: NÜRNBERGER VERSICHERUNGSCUP
Категория: Друг
Място на провеждане: Нюрнберг, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: $ 250,000

Official Website | Livescore
Турнир: Internationaux de Strasbourg
Категория: Друг
Място на провеждане: Страсбург, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: $ 250,000

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €586,140

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €586,140

Official Website | Livescore
Други новини