ВИДЕО: Джокович и Надал едва не припаднаха от болка и умора30-01-2012 16:48 | Николай Драгиев

Финалът на Australian Open 2012 бе необикновен по много причини. Необикновена бе и церемонията по награждаването, която за зла участ, сякаш бе по-дълга от обичайното. Или поне за гладиаторите, които 6 часа се надиграваха на корта.

По време на церемонията Новак Джокович и Рафаел Надал едва не припаднаха от умора преди да получат столове от организаторите. Двамата едва се държаха на краката. Болката бе изписана на лицето на Надал, който в крайна сметка не издържа досадните слова на официалните лица и се подпря на мрежата.

В същото време Джокович на няколко пъти залитна, стоейки точно до главния съдия на мача Паскал Мария. Забавен момент бе и когато, сякаш режисирано, и двамата се наведоха синхронно в опит да облекчат състоянието си.

За болежките на двамата пръв се усети директорът на Australian Open Крейг Тайли, който бързо нареди да им бъдат донесени столове, което бе прието с бурни аплодисменти от публиката.

След срещата Надал и Джокович направиха интересни изказвания по повод на това какво е да играеш 6 часа въпреки силната болка.

"Когато си здрав, имаш огромно желание за игра, когато си готов да се състезаваш, то ти си в състояние да страдаш и да се наслаждаваш от това страдание," заяви Надал, описвайки как той се бори с физическото изтощение.

Новак Джокович се съгласи с него: "Трябва да преминеш през много болка, когато вече и краката ти кървят. Всичко изглежда наистина жестоко за теб, но ти продължаваш да се наслаждаваш на тази болка."

 
Коментари
Турнир: Luxembourg Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Люксембург
Настилка: Зала
Награден фонд: $250,000

Official Website | Livescore
Турнир: Stockholm Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Стокхолм, Швеция
Настилка: Зала
Награден фонд: €686,080

Official Website | Livescore
Турнир: European Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Антверп, Белгия
Настилка: Зала
Награден фонд: €686,080

Official Website | Livescore
Турнир: Kremlin Cup
Категория: Друг
Място на провеждане: Москва, Русия
Настилка: Зала
Награден фонд: $936,435

Official Website | Livescore
Други новини