Серина увери: Винъс е готова и ще играе срещу Беларус



01-02-2012 11:41 | Станко Димов

Серина Уилямс сподели, че по-голямата й сестра Винъс тренира всеки ден и ще бъде на разположение за двубоите за „Фед Къп” срещу Беларус в края на седмицата. Както е известно Винъс Уилямс не е излизала на корта в официален двубой след US Open, когато получи смущение в имунната система.

„Тя наистина се завръща и се справя перфектно”, каза Серина, която игра срещу Винъс в демонстративен мач в Колумбия миналия ноември.

„Винъс няма намерение да рискува и да се върне прибързано на корта. Тя тренира много, положи много усилия. След Колумбия тя тренира всеки ден, затова знам, че когато излезе на корта ще бъде готова”, коментира Серина Уилямс.

Сестрите Уилямс ще бъдат съотборници в тима на САЩ, който се изправя срещу Беларус на световната №1 Виктория Азаренка, която в края на миналия месец спечели Australian Open.
„С Винъс се забавляваме на всеки един миг, в който сме заедно на корта. Понякога нямаме много време, в което можем да бъдем заедно, затова се наслаждаваме на всеки такъв миг”, каза Серина.

Запитана за сблъсък с №1 в света, носителката на 13 титли от Големия шлем коментира следното: „Играла съм много пъти срещу състезателки, които са били водачки в ранглистата. Това не променя нищо в мен”.

В състава на САЩ са включени още Кристина МакХейл, която достигна до трети кръг на US Open миналата година и Лайзел Хубер, която е специалист на двойки. Последният състезател в тима на янките е Слоун Стивънс.

За Беларус, освен №1 в света Виктория Азаренка ще играят още Анастасия Якимова, Олга Говорцова и Дария Кустова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини