МакЕнроу: Томич и Раонич са най-добрите сред младите



02-02-2012 14:56 | Николай Драгиев

Легендарният американски тенисист Джон МакЕнроу отличи канадеца Милош Раонич и австралиеца Бърнард Томич като най-перспективните млади играчи в професионалния мъжки тенис.

Последните тенис резултати на Раонич и Томич вероятно са впечатлили МакЕнроу, за да ги постави сред най-добрите от младото поколение. Томич има вече четвъртфинал на Уимбълдън, а в Мелбърн, през януари, достигна до осминафиналите. Раонич има две ATP титли в кратката си кариера досега.

“Смятам, че Бърнард Томич и Милош Раонич са най-добрите от тяхното поколение. Райън Харисън също ще бъде страхотен играч, но другите двама имат нещо повече”, сподели Макенроу, цитиран от официалния сайт на ATP.

21-годишният Раонич се намира на 28-мо място в световната ранглиста в момента, като през 2012 година вече спечели титла на турнира в Ченай.

19-годишният  Томич е на рекордното за него 34-то място.

“Бърнард има собствен стил на игра, докато Милош има невероятния шанс да направи нещо голямо в тениса. Той определено ще е претендент за титла от Шлема, ако продължава да подобрява играта си”, добави Макенроу.

Играта на Милош Раонич се отличава с бомбен сервис и безмилостен форхенд, които го изстреляха в горните ешелони на ранглистата. Томич е известен с постоянството в играта си и стабилна психика на корта.

Трябва да се отбележи, че МакЕнроу пропусна да включи в своите тенис прогнози младата надежда на България Григор Димитров, който обикновено е причисляван именно към тази група от млади и талантливи състезатели със сериозен потенциал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини