Пиронкова: Няма за какво да съжаляваме



03-02-2012 18:00 | Станко Димов

Цветана Пиронкова остана доволна от представянето на България в турнира „Фед къп” – неофициално световно отборно първенство по тенис.

Както е известно нашите момичета в петък отстъпиха пред Австрия, като по този начин подпечатаха оставането си в група I на зона "Европа/Африка" . Австрийките пък ще играят плейоф за място по-горна група. Ето какво коментира Пиронкова след двубоя.

„Днес се получиха доста оспорвани и равностойни мачове. Срещу Тамира Пашек (6:3, 1:6, 6:1) показах добра игра, доволна съм. Може би не запазих концентрация през цялата среща, но това е тенис мач, няма как да бъда концентрирана от началото до края. Радвам се, че въпреки загубата във втория сет успях да се върна и да взема третия”, коментира Пиронкова пред „Дарик”.

„Австрийската двойка е много силна. Ние пък може би не успяхме да се сработим срещу тях, но какво да се прави. Това е тенисът – всеки ден е различен, условията на корта са различни. Точно това е интересното в тениса – условията никога не са едни и същи. Ние дадохме всичко от себе си, но за жалост това не се оказа достатъчно”, увери пловдивчанката.

„Групата, в която се намираме е престижна. Това, че успяхме да запазим мястото си е едно добро постижение. Отдавна не сме играли плейоф за влизане в по-горна група, но това е положението. Дадохме всичко от себе си и няма за какво да съжаляваме”, категоричната е първата ни ракета.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини