"Супер събота" и през 2012 на US Open



06-02-2012 10:00 | Николай Драгиев

Така наречената "Супер събота" ще бъде факт на US Open и през 2012-а година. Това значи, че във втората събота на турнира ще видим финала при жените и двата полуфинала при мъжете, а още в неделя и мачът за титлата при мъжете.

Организаторите на турнира коментираха, че приемат за основателни исканията на мъжете да има 1 ден почивка между полуфиналите и финала, но няма как да променят договорените условия с телевизията CBS.

Срещу тази политика на Откритото първенство на САЩ по тенис се обявиха повечето звезди в играта, сред които Роджър Федерер, Рафаел Надал и Анди Мъри.

"Вижте, разбирам играчите, разбирам тяхното недоволство," коментира Джим Кърли, който е директор на US Open. "Опитваме да разбираме техните искания."

Джим Кърли твърди, че целта е от 2013-а година действително да има почивка между полуфинали и финал, но това не може да се случи през настоящия сезон.

В последните четири години финалът при мъжете се играеше в понеделник заради валежи и така играчите все пак имаха повече време за почивка.

"Провеждаме "Супер събота" повече от 30 години и феновете я обичат, телевизионните зрители я обичат, разпространителите и спонсорите също," допълва Кърли. "Преди и играчите я одобряваха, но с времето нещата се промениха. Сега играта изисква много повече физическа енергия и предизвикателството става много сериозно за тях."

"Нашата цел е да измислим решение през 2013-а. Има толкова много неща, които да преработим. CBS е много добър партньор и иска да ни помогне да намерим решение. Те осъзнават нуждата от промяна и това е добра новина."

Против подобен график най-остър бе Роджър Федерер. "Това е логично. Не може да даваш на играчите 3 дни почивка след първия кръг и да не даваш дори 1 ден между полуфиналите и финала," заяви той.

В момента и "Ролан Гарос" от турнирите в Големия шлем, който в първите си три дни има мачове само от 1 кръг. Разликата е, че в Париж турнирът продължава 15 дни, а не 14.

Организаторите на US Open признават също така, че скоро не се предвижда поставянето на подвижен покрив на централния корт "Артър Аш" в Ню Йорк.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини