Хуан Монако с първа титла от 5 години насам



06-02-2012 09:35 | Станко Димов

Водачът в схемата Хуан Монако прекъсна 5-годишното чакане и най-накрая спечели титла на ниво ATP, след в изцяло аржентински сблъсък на финала на турнира в Чили се наложи с 6:3, 6:7, 6:1 над Карлос Берлок.

Това беше четвърта титла за Монако, който до момента бе спечелил всичките си трофеи през 2007-ма година. Освен това 27-годишният аржентинец има и 7 загубени финала.

„Щастлив съм отново да бъда шампион. Загубих последните си 7 финала, затова този момент е много специален за мен. Щастлив съм, защото се борих много, тренирах много и очаквах с нетърпение момента, в който отново ще бъда шампион. Точно това ми дава мотивация”, коментира Монако.

В изцяло аржентинския финал Монако можеше далеч по-рано да реши всичко. След като спечели първия сет той поведе с 4:2 във втория, но позволи на Берлок да върне пробива, след което да вземе и сета с тайбрек. Все пак обаче в третата част Монако не допусна повече изненади и подпечата успеха си.

„Започнах много добре двубоя, но в началото на втория сет станах нервен. Опитвах се да се концентрирам върху всяка една точка, но не беше лесно. На всичкото отгоре Карлос влезе в ритъм и ме затрудняваше с всеки удар. Радвам се, че в крайна сметка всичко се разви благополучно за мен”, каза още Монако.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини