Джокович посвети успеха на Сърбия



07-02-2012 13:27 | Станко Димов

Най-добрият тенисист в света в момента Новак Джокович остана очарован от поредното си признание. Както е известно в понеделник вечер, на специална церемония в Лондон, Ноле получи наградата „Лауреус”, по позната още като Спортен оскар. За приза сърбинът се пребори със спортни икони като Лионел Меси (футбол), Себастиан Фетел (Формула 1) и др.
Ето какво каза Джокович след като получи наградата:

„Осмелих се да мечтая, да стана най-добрия тенисист в света. Тази награда за мен е специална и вече знам, че няма невъзможни неща”, сподели Ноле.

„Моята родина Сърбия е малка, но красива страна. За жалост е и доста бедна. През последните 20 години сърбите имахме много проблеми, както и войни. Аз обаче не паднах духом. Вярвам, че всеки човек, без значение на коя точка в света се намира, може да мечтае”.

Джокович наследи на първата позиция в света Рафаел Надал през миналата година и стана първият сърбин, който оглавява ранглистата на ATP. Освен това 24-годишният Джокович се превърна в най-младият състезател в историята, който е достигал до полуфинал във всички турнири от Големия шлем.

През 2011-та Ноле спечели 3 титли от Големия шлем – Australian Open, Уимбълдън и US Open. Запитан какво иска да спечели повече през 2012-та – титлата от „Ролан Гарос” – единствения турнир от Шлема, който все още не е печелил, или Олимпийска титла, Джокович отговори така:

„Защо не и двете? Ако мога да избирам ще избера и двете. Всичко е възможно. Научих се как да се подготвям за големите турнири и как да съхранявам формата си през целия сезон”, коментира Ноле.

От своя страна една от легендите в тениса Пий Сампрас сподели следното: „Джокович напълно заслужи наградата „Лауреус”. Неговият сезон не само беше уникален, но лично за мен бе най-добрият, който аз някога съм виждал”.  




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини