Защо французите не обичат Рафаел Надал?



09-02-2012 09:00 | Николай Драгиев

Няколко примера защо Надал не е любимец във Франция.

Испанската тенис федерация ще съди тв канала Canal Plus за шега
с Рафаел Надал. В скеч в шоуто, Надал е показан да зарежда колата си със собствената урина, след което нарушава правилника за движение, превишавайки скоростта. На екрана се появява надписа "Испански атлети. Те не печелят случайно." От испанската тенис федерация се заканиха да заведат дело срещу тези "неприемливи инсинуации", а и защото е използвана тяхната емблема. "Не можем да си позволим да допуснем подобна дискриминация на нашите атлети," коментираха оттам.

Надал бе обявил, че ще съди френския вестник "Журнал дьо Диманш" за публикация през 2006-а, която го свързваше в разследване срещу употреба на допинг. "Безсмислено е да коментирам. Никога не съм взимал, нито ще вземам подобни препарати. Добре съм образован в света на спорта и не бих го направил. Хората, които пишат лъжи за други хора, са лоши," допълни той.

Яник Ноа вбеси Надал с изявлението, че испанските спортисти масово взимат допинг и на това се дължат успехите им последните години. "Как е възможно една страна да доминира в спорта от днес за утре? Измислили са тренировки и други методи, за които никой друг не се е сетил? Ако не използваш "магическа порция", е много трудно да печелиш толкова," заяви Яник Ноа през миналия ноември. "Това е много глупаво изявление на базата на толкова много допинг контролни тестове, през които преминаваме. Така че това, което той е написал, ми се струва като работа на дете. А когато едно дете казва подобно нещо, то няма как да ни заболи. Цялата ситуация е по-лоша за Франция, отколкото за Испания. Винаги е ужасно, когато важен човек като него излезе и каже подобно нещо," заяви Рафаел Надал.

Друг интересен факт е, че Надал, въпреки шестте си титли от "Ролан Гарос" не е единственият любимец на публиката в Париж. Това се видя и в миналогодишния финал срещу Роджър Федерер. Французите за пореден път демонстрираха капризния си характер дори срещу един от най-успешните играчи в историята на турнира.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини