Мико Кузманов остана трети сред най-големите таланти на България



09-02-2012 11:58 | Станко Димов

Европейският шампион по тенис за юноши до 18 г. Димитър Кузманов остана трети в класацията за Най-добър млад спортист на България.

Мико събра на сметката си 266 точки, като по този начин значително изостана от първенеца в престижната класация Владимир Зографски (ски скокове, 639 точки). Призът се присъжда от сайта за детско-юношески спорт Viasport.bg и Министерството на физическото възпитание и спорта.

Място на почетната стълбичка намери и Боян Михайлов, който остана втори след журналистическия вот и изпревари с малко повече от 100 точки Кузманов.

В десятката място намериха още: Ангел Караньотов (мотоциклетизъм), Георги Цонов (лека атлетика), Борислава Дамянова (джудо/самбо), Стефани Стоева (бадминтон), Иван Йорданов (спортна стрелба), Георги Вангелов (борба) и Павлин Иванов (баскетбол).

Точки получиха общо 68 състезатели от 31 вида спорт. Интересен факт е, че в Топ 10 попаднаха представители на различни спортове.

Наградите на 10-те най-добри млади спортисти са осигурени от Министерството на физическото възпитание и спорт, като лично министър Свилен Нейков ще връчи приза на победителя.
Церемонията по награждаването ще се извърши в Музея на спорта в края на март - след края на зимния сезон и завръщането на победителя Владимир Зографски в България.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини