Квитова с контузия, пропуска силния турнир в Катар



Квитова с контузия, пропуска силния турнир в Катар
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
10-02-2012 12:58 | Станко Димов

Силни болки в ахилеса са причината Петра Квитова да оттегли участието си от силния турнир за жени Qatar Open, който започва идния понеделник. Световната №2 Квитова бе поставена под №2 в схемата на надпреварата. Тя сподели, че контузията не е сериозна, но има нужда от няколко дни пълна почивка.

„Годината започна много интензивно за мен. Трябва да си почина няколко дни, за да се възстановя напълно”, коментира 21-годишната тенисистка пред чешките медии.

Както е известно през януари Квитова записа няколко впечатляващи резултата. Всичко започва в Пърт, където Петра в тандем с Томаш Бердих спечели „Хопман Къп”. Квитова спечели всичките си срещи на сингъл.

Няколко дни по-късно тя достигна полуфинал на турнира в Сидни, а след това игра на същото ниво и на Australian Open. След първия турнир от Големия шлем за сезона, Квитова помогна на родината си да се класира за полуфинал в световната група за „Фед къп”.

Турнирът Qatar Open е от категорията Premier. Провежда се на твърди кортове на открито, а наградният фонд е близо $2.2 милиона. Шампион миналата година стана Вера Звонарьова, която на финала победи Каролина Вожняцки с 6:4, 6:4.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини