Завръщането на Робин Сьодерлинг се отлага



11-02-2012 13:47 | Станко Димов

Планираното завръщане на Робин Сьодерлинг на корта се отлага за неопределено време. Шведът не е играл от месец юли миналата година, когато стана жертва на коварната болест мононуклеоза, която през последните години измъчваше и Анди Родик.

Наскоро Сьодерлинг сподели, че очаква да се завърне на корта през февруари. За жалост обаче това няма да се случи.

„Наистина се надявах да бъда готов да участвам на някой турнир още през февруари. За съжаление обаче това няма как да се случи”, коментира шведът.

„Добрата новина е, че симптомите „моно”, като възпалено гърло и висока температура, вече са излекувани. По някаква причина обаче тялото ми все още не може да бъде натоварвано на интензивни тренировки.

Когато правя физически упражнения много бързо се уморявам. Постоянно работя с моя медицински екип, за да разберем защо така се получава и каква е следващата стъпка. Изцяло съм концентриран върху пълното ми оздравяване”, коментира Сьодерлинг.

Двукратният финалист от „Ролан  Гарос” призна, че на този етап не иска да се наема с прогнози за точна дата за завръщане на корта. „Надявам се, че този момент ще настъпи скоро. Аз обаче не мога да се конкурирам с другите момчета, докато не съм сигурен, че съм 100% здрав физически”, обясни шведът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини