Федерер: Нищо фатално, ще пробваме пак11-02-2012 22:06 | Николай Драгиев

Роджър Федерер прие спокойно поражението в първи кръг за Купа "дейвис" от САЩ, което той и Швейцария претърпяха. Федерер отчете, че ще има още шансове да спечели турнира и това не е чак толкова тежък удар за него.

"Те играха много добре и заслужено спечелиха," коментира Федерер. "И вчера, и днес имахме своите шансове, но не успяхме да се възползваме. През целия уикенд те бяха по-добри и трябва да си вземем поука."

Федерер коментира и факта, че от швейцарския щаб избраха доста бърз клей, което в крайна сметка се оказа предимство за гостите.

"Това бе единственият възможен вариант пред нас. Във Фрибург залата е фантастична, но топката отскача доста високо и това усложнява ситуацията. Те се възползваха максимално от ситуацията. Вероятно щяхме да имаме по-добри шансове на друга настилка, но нямахме избор," обобщи Фед-Експрес.

Федерер призна, че най-вероятно ще играе през септември, когато тимът ще се бори за оставане в Световната група.

"Нищо фатално не се е случило. Насладих се на това да бъда с момчетата. Надявам се, че може би ще имаме още един шанс. Това не е краят на нашите шансове да спечелим. Нищо не се е случило. Моето време не е изтекло, както и това на Северин и момчетата," допълни още Федерер.
Коментари
Турнир: ATP World Tour Finals
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Зала
Награден фонд: $8,500,000

Official Website | Livescore
Други новини