Вожняцки е "много щастлива" от успеха на Азаренка



13-02-2012 15:11 | Николай Драгиев

Бившата номер 1 Каролина Вожняцки призна, че е щастлива от това, че бе заместена на върха в ранглистата от своята добра приятелка Виктория Азаренка. Датчанката не скри задоволството си и от това, че именно Вика спечели първия турнир от Големия шлем за годината - Australian Open.

"Израснахме заедно. Играехме заедно. В последните две години аз се справях много добре. Тя също играеше добре. Като добри приятелки сме радостни за успеха на другата," обясни Каро.

В момента Вожняцки заема четвърто място в световната ранглиста. Датчанката има да защитава доста точки в следващите месеци, но затова пък е реалистично да мисли отново за първата позиция в края на сезона, когато може да натрупа повече точки от съперниците си.

"Аз работя наистина здраво. В спорта е така - има моменти, когато играеш страхотно, но и такива в които търсиш пътя към успеха," обясни тя.

"Сега съм в обичайна позиция за мен - отново трябва да търся начини да подобря играта си. Имам нужда да сервирам по-добре, да правя по-добри ретури. В спорта просто трябва да ставаш все по-добър," категорична е Вожняцки.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини