Федерер ще е готов за Индиън Уелс



Федерер ще е готов за Индиън Уелс
Свързани играчи
26-02-2010 15:26 | Николай Драгиев

Роджър Федерер заяви, че е оптимист за възстановяването си и най-вероятно ще играе на турнира в Индиън Уелс.

Швейцарецът доскоро има проблеми с инфекция на белия дроб и по тази причина отказа да играе в Дубай в последния момент като имаше опасност лечението му да продължи по-дълго от първоначално предвидените 2 седмици.

"Това все пак не е мононуклеозата, която имах преди 2 години. Далеч по предвидимо заболяване е. Мисля, че ще имам сили да се завърна в Индиън Уелс и съм уверен, че ще го направя в оптимална форма," обясни Маестрото от Базел.

Той обаче си остави вратичка, ако не се чувства на 100%. "Разбира се последната дума ще имат лекарите. Най-песимистичният вариант беше до отсъствам 6 седмици, така че всичко е възможно", допълни още той.

Според Федерер симптомите още не са отшумяли, но той се чувства все по-добре.

"Всичко изглеждаше безметежно, след като сравнително лесно спечелих Australian Open. Миналия вторник тренирах усилено и след това рязко се влоших. Втрисаше ме, имах температура, боляха ме ребрата и не можех да дишам нормално. Все още съм много уморен, но бавно се възстановявам," сподели още Федерер.

Освен турнира в Калифорния, той трябва да участва и във второто шоу "Hit for Haiti", което е насрочено за 12 март. На него част от най-големите звезди в тениса ще съберат нови средства за пострадалите от земетресението жертви в Хаити.

Рафа Надал, Пийт Сампрас и Андре Агаси вече потвърдиха участието си.

"Хората в Хаити се нуждаят от помощ и то бързо," категоричен е световният номер 1, който обеща да направи "всичко възможно" да участва.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини