Димитър Кутровски влезе ударно в основната схема



14-02-2012 01:46 | Николай Драгиев

Втората ракета на България - Димитър Кутровски достигна основната схема на първи ATP турнир в своята кариера. Дими записа трета поредна победа в квалификациите на ATP 250 състезанието в Сан Хосе, този път над Лука Грегорц (Словения, №501) след 6:2, 6:0.

Всичко това значи само едно нещо. Кутровски, който е 438-и в ATP ранглистата, ще запише нов рекорд в класацията. Той добавя 12 точки към своя актив и това значи, че ще се приближи максимално до място сред първите 400 в света за първи път.

Само за представянето си през 2012-а година Кутровски вече е в топ 200. Така България за първи път ще има двама представители на един и същи ATP турнир. Малко по-късно днес, на корта в Сан Хосе, ще видим и Григор Димитров. Неговата среща е около 7 часа сутринта българско време.

Кутровски не остави никакъв шанс на Грегорц и доминираше от самото начало на мача. И в двата сета Дими взимаше бърз аванс от 3:0. Във втория сет това доведе ситуацията на корта и до унизителното 6:0 за словенеца.

Съперникът на Кутровски в основната схема е друг квалификант - Денис Лайола (САЩ, №719). Двамата не са се срещали до момента, но този състезател определено е преодолим. Срещата ще започне днес в 19,30 часа българско време. Гаел Монфис очаква победителя от този сблъсък във втори кръг.

ВИЖТЕ ОСНОВНАТА СХЕМА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини