Жюстин Енен: Тенисът не ми липсва, радвам се на обикновените неща от живота (ВИДЕО)



15-02-2012 14:47 | Николай Драгиев

Бившата номер 1 Жюстин Енен посети днес за първи път София и България. По този начин белгийката даде началото на партньорството между своята тенис академия и Българската федерация по тенис. Енен остана приятно поласкана от топлото посрещане и обеща при следващите си визити в България да остане по-дълго.

Енен призна, че тенисът вече не й липсва, тъй като в момента се опитва да се радва на простичките неща в живота и на работата си с деца. Тя категорично отрече, че има дори минимален шанс отново да се върне на професионално ниво като обясни, че перфектни хора няма и това, че не е спечелила Уимбълдън, далеч не я прави по-малко щастлива от кариерата си.

Енен коментира и нивото на българския тенис. Тя специално похвали Цветана Пиронкова, докато бе по-резервирана в коментарите си спрямо Григор Димитров, когото не е имала възможност да наблюдава по-трайно.

"Това е първото ми посещение в София. Много съм щастлива, защото бях посрещната много топло тук. Радвам се, че с моята академия може да си сътрудничим с БФТ. Ще го сторим по много прост и ефективен начин. Някои от най-добрите треньори в Академията ще помагат на вашите деца. Ние можем да им помогнем с нашия опит. В Белгия нашата Академия е фокусирана не върху топ играчите, а върху младите таланти, върху децата.

"Обичам децата и искам да им дадем основата. Надявам се, че мога да споделя целия опит, който съм натрупала в моята кариера. Видях добър дух, добър манталитет в българския тенис център. Надявам се да идвам често тук, а не само за няколко часа, както е днес," заяви Енен встъпителните си думи на официалната пресконференция.

Енен даде да се разбере, че професионалният тенис е затворена страница за нея. "Няма шанс да има трето завръщане. Нямам усещане, че нещо ми липсва. Имам други планове, проекти.

"Трябваше да спра, защото имах физически проблеми. Аз трябваше да тичам два пъти повече от останалите. Не ми липсва това. Имам друг живот," обясни още Енен.

Какво обаче прави щастлива велика шампионка от ранга на Жюстин Енен? "Нещата, които са важни за мен, са обикновените неща в живота. Обичам да съм си вкъщи. С хората, които обичам. Простите неща ме правят щастлива. Много обичам и децата, те също ме карат да съм щастлива."

СНИМКИ ОТ ВИЗИТАТА!

 

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини