Енен: Спортът е от огромно значение за развитието на децата



15-02-2012 15:12 | Николай Драгиев

Бившата номер 1 в световния тенис Жюстин Енен (Белгия) откри 4-дневния лагер на най-добрите български тенисисти до 12, 14 и 16 г. в зала „София” днес.

Тя бе за няколко часа в у нас, като погледа първата тренировка на младите ни таланти, раздаде много автографи и се снима в тях. Носителката на седем титли от Големия шлем и нейната академия за деца 6th sense ще си партнира с БФТ в обучението на подрастващи тенисисти.

В тази връзка с нея пристигна и бившият треньор на Амели Моресмо - Патрик Симон, който работи в академията й. Специалистът също се включи в тренировките на децата днес.

СНИМКИ ОТ ПОСЕЩЕНИЕТО НА ЕНЕН!

"Щастлива съм, че ще можем да си сътрудничим с БФТ – сподели по-късно Енен. - Талантът се вижда за две минути и аз видях талантливи деца днес. За да се разбере дали наистина имат потенциал обаче, трябва повече време, трябва да опознаеш децата. Не ме питайте дали съм видяла шампиони, но има добри деца", каза Енен.

"Винаги казвам на децата, че е най-важно да се забавляват на корта и тенисът да им носи удоволствие. Ключово за успеха е да даваш всичко от себе си, за да изпълниш своя потенциал. Аз никога не забравих откъде съм тръгнала", каза още Енен.

"Да бъдеш шампион не е всичко, това не е краят. Развитието на децата чрез спорта е изключително важен за света като цяло. В спорта ти си себе си. Няма как да излъжеш," категорична е още Жюстин Енен.

Още за юношеския спорт в България - Viasport.bg.

 

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини