Джокович: Багдатис ме затрудни максимално



Джокович: Багдатис ме затрудни максимално
Свързани турнири
Свързани играчи
27-02-2010 08:17 | Niki Vasilev

Сърбинът Новак Джокович остана много доволен от класирането си на финала за силния тенис турнир в Дубай. Ноле стигна до крайната фаза на надпреварата, след като на полуфиналите победи представителя на Кипър Маркос Багдатис с 6:7(2), 6:3, 6:4. Малко по-късно през деня, Ноле ще влезе в спор за титлата с руснака Михаил Южни, който се справи с Юрген Мелцер по пътя си към заключителния мач.

"Това бе един невероятен мач, получи се страхотна борба. Играх почти три часа срещу тенисист, който направи много силен мач и обича дългите разигравания. Мисля, че двубоят бе равностоен и всеки от нас имаше шанс да излезе краен победител. За моя радост, аз успях да победя," заяви 22-годишният Джокович.

"За съжаление съм доста недоволен от начина, по който сервирах. Определено началният ми удар не бе такъв, какъвто би ми се искало. Направих и много грешки, които искам да избегна за в бъдеще. Когато подаваш добре, това ти дава допълнително предимство, както и психологическа увереност," добави Ноле.

"Чувствам се много уморен след този мач. Седмицата бе дълга, но сега ми предстои финалът - най-важният мач за мен. Ще почивам колкото мога, надявам се да бъда готов за следващия ми мач", завърши световният номер 2.

Днес Ноле ще се изправи на финала срещу руснака Михаил Южни, който победи на 1/2 финалите австриеца Юрген Мелцер със 7:5, 7:6(4).

Двамата имат общо шест мача помежду си, в които са си разменили по три победи. За последно се срещнаха на 1/2 финалите на турнира в Ротердам, където Южни сензационно победи Джокович след 7:6(5), 7:6(6).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини