Кутровски донесе първия голям успех на българския мъжки тенис през 2012



16-02-2012 23:06 | Николай Драгиев

Вторият най-добър български тенисист Димитър Кутровски постигна най-сериозния успех в своята кариера като за първи път ще играе четвъртфинал на турнир от категорията ATP 250. Това стана възможно, след като Кутровски надигра американеца Блейк Строд (№393) със 7:5, 6:3 в Сан Хосе.

С успешните си игри в Сан Хосе, където Дими тръгна от квалификациите, той ще прибави общо 57 точки за ранглистата. За сравнение българинът има 81 точки за последните 2 сезона. Всичко това може да го придвижи от сегашното 438-о място дори до позиция в топ 350.

Кутровски имаше проблеми единствено в първия сет срещу Блейк Строд. Американецът започна агресивно и Кутровски имаше нужда от няколко гейма, за да построи тактически своите действия. Строд поведе с 5:3 и трябваше да сервира за сета. Кутровски използва този момент, за да започне своя обрат и с 4 поредни гейма в своята сметка, спечели първата част със 7:5.

Както обикновено се случва в мачове, когато има сериозна разлика в класите, този момент тотално извади от баланс Строд и той не успя да окаже повече съпротива. Като цяло той нямаше особени шансове при по-дългите разигравания от основната линия.

В четвъртфиналите Димитър Кутровски ще играе с Райън Харисън (№94). Дими не е играл с талантливия американец до момента. Мачът между двамата е от 00,30 часа българско време.

Така противно на очакванията не Григор Димитров успя да стане първият българин с четвъртфинал на ATP турнир през 2012, а това стори Кутровски. Като цяло турнирът в Сан Хосе ще остави хубави спомени за българския тенис, тъй като в неговата основна схема успяхме да видим и двамата ни най-добри състезатели.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини