Федерер на седми пореден полуфинал, очаква Давиденко



17-02-2012 22:25 | Николай Драгиев

Роджър Федерер съвсем очаквано достигна до полуфиналите на турнира от категорията ATP 500 в Ротердам. Швейцарецът надигра Ярко Ниеминен (Финландия) след 7:5, 7:6(2). Той ще спори с Николай Давиденко в спор за финал.

За Роджър Федерер това бе 13-а победа от 13 мача срещу Ярко Ниеминен. Няма друг играч, над който той да е доминирал по подобен начин. Федерер вече е в серия от 7 поредни турнира, в които достига минимум полуфинал. За последно той не успя да прескочи четвъртфиналите в Синсинати през лятото на 2011.

Любопитното е, че Федерер стигна до полуфиналите в Ротердам след едва 4 сета игра. Вчера той трябваше да играе с Михаил Южни, но руснакът се отказа поради травма. Така швейцарецът изигра демонстративен мач срещу холандския състезател Игор Сайслинг, който също спечели.

Малко по-късно на корта Николай Давиденко взе реванш от Ришар Гаске и успя да го победи със 7:5, 6:3 в един доста приятен за наблюдаване двубой.

Федерер и Давиденко са играли 18 пъти до момента и швейцарецът е спечелил 16 от тях.

Във втория полуфинал в Ротердам на корта ще излязат Томаш Бердих и Хуан Мартин дел Потро.

В последните две години шампион в Ротердам бе контузеният сега Робин Сьодерлинг. Самият Федерер е печелил в холандския град през 2005-а на сингъл, а три години по-рано и на двойки.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини