Азаренка защити Вожняцки от атаките на медиите



18-02-2012 10:35 | Станко Димов

Шампионката от Australian Open Виктория Азаренка сподели пред медиите в Доха, че оценява определянето и като „легитимна” водачка в ранглистата. Тя обаче е категорична, че не приема твърденията, че даден тенисист трябва задължително да спечели титла от Големия шлем, за да бъда на върха на ранглистата.

Изказването на Азаренка е по повод словесните атаки към нейната добра приятелка Каролина Вожняцки, която започна последните години като №1 в света без да има титла от Шлема.

„Вашата работа (бел.ав. на журналистите) е да давате оценки и да правите анализи. Нашата работа е да играем и да печелим двубоите си. Каквото и да казват хората искам да отбележа, че оценявам когато ме отбелязват като „легитимната” №1. В същото време обаче мисля, че не трябва да бъдете прекалено критични към другите момичета (които са били №1 без титла от Шлема)”, коментира Азаренка.

Днес шампионката от Australian Open ще се изправи срещу Агниешка Радванска в спор за участие на финал на силния турнир в Доха. От началото на годината Вика има записани 15 поредни победи, в това число две титли – в Сидни и Мелбърн.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини