Федерер: Тези мачове се печелят с шампионски манталитет



19-02-2012 04:25 | Николай Драгиев

Роджър Федерер разкри тайната на това да измъкнеш почти загубен мач, какъвто бе неговият срещу Николай Давиденко в полуфиналите на турнира в Ротердам. Според него това е вярата и увереността, че можеш да спечелиш, въпреки всичко.

"Независимо, че губех 0:40 (при 4:3 за Давиденко в третия сет) знаех, че имам шанс за победа. Дори да ме беше пробил, аз вярвах че мога да върна пробива. Имах правилната настройка, манталитет на победител.

"Не винаги имаш това усещане, понякога си мислиш, че мачът просто ще ти се изплъзне. В този случай вярвах, че ще спечеля и това ме държеше до самия край," обясни Федерер.

"Радвам се, че Давиденко играе на толкова високо ниво отново. За мой късмет това не беше достатъчно, за да ме надиграе," допълни той.

Швейцарецът не пропусна да похвали и съперника си във финала Хуан Мартин дел Потро, който показва великолепна форма в Ротердам.

"Играли сме много пъти и е хубаво да го видя да играе по начина, по който всички знаем че може. Срещу Хуан ми предстои много важен мач, първи финал за сезона. Една победа може да издигне увереността ми преди важните турнири в Дубай и Индиън Уелс. Сигурен съм, че атмосферата ще бъде страхотна," заяви Федерер преди 101-ия финал в своята кариера.

Дел Потро и Федерер излизат на корта в 15,00 часа днес.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини