Янкович срещу Стосър в спор за участие на полуфинал



22-02-2012 17:02 | Станко Димов

Йелена Янкович и Агниешка Радванска се класира за четвъртфинал за силния турнир в Дубай. Осмата в схемата Янкович се наложи категорично с 6:4, 6:2 над Флавия Пенета, докато петата поставена Радванска надви Шахар Пеер със 7:5, 6:4.

Янкович очевидно изпитваше леки затруднения с предвижването по корта в началото на срещата. Сръбкинята страда от мускулна травма, заради което излезе и с превръзка на левия крак. Пенета започна силно и успя да поведе с 3:1.

Сръбкинята обаче моментално върна пробива, след което с нов такъв на свой ред поведе в резултат – 4:3, преди да вземе първия сет. Далеч по-лесно се развиха нещата за Янкович през втория сет. Бившата №1 в света набързо поведе с 3:0, след което с лекота затвори двубоя.

„Като цяло не беше лесен мач”, коментира Янкович.

„Мисля, че особено в началото бяхме много равностойни. Разменихме си по няколко гейма. В началото изоставах в резултата, но успях да обърна след много агресивна игра. Бях подставена под напрежение и точно в този момент заиграх по-добре. Започнах да удрям топката по-добре. Знаех, че ако продължавам така просто трябва да изчакам своя момент и да върна пробива”, каза още Янкович.

В спор за участие на полуфинал Янкович ще се изправи срещу Саманта Стосър.
В същото време Радванска продължава с добрите игри.

След като преди седмица игра полуфинал в Доха, полякинята достигна и до четвъртфинал в Дубай след успех над Шахар Пеер. В спор за място на полуфинал Радванска ще се изправи срещу Забине Лизицки.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини