ВИДЕО: Григор Димитров и новата генерация тенис звезди



23-02-2012 00:01 | Николай Драгиев

Официалният сайт на ATP включи Григор Димитров в своя поредица, в която представя най-талантливите младоци в тениса. В първата част от видеото са представени Милош Раонич, Кей Нишикори, Бърнард Томич, Райън Харисън, Александър Долгополов и Григор Димитров. Всеки от тях разкрива част от своето виждане за играта и навлизането сред професионалистите.

"Винаги съм играл тенис само и единствено заради себе си и никой друг. Очаквам от себе си повече, отколкото който и да е било. Искам да бъда един от най-добрите в света," коментира Милош Раонич, който наскоро спечели третата си ATP титла.

"Наслаждавам се на играта и класирането ми в ранглистата също се подобрява," смята Кей Нишикори.

"Няма тайна, никой няма скрито оръжие. Всичко се свежда до това да бъдеш дисциплиниран и да бъдеш по-постоянен от останалите," смята Райън Харисън.

"Моята страст към тениса се породи, когато бях още на 3-годишна възраст. Майка ми беше бивша състезателка по волейбол, а баща ми треньор по тенис. Единственият начин да ме предпазят от това да правя луди неща, бе да ме пратят на корта. Имах ракета и топка и не ми оставаше нищо друго освен да удрям срещу стената. Това са първите ми спомени и е наистина вълнуващо за мен," заявява Гришо с усмивка.

Шампионът от Уимбълдън 1987-а Пат Кеш отдава предпочитанията си спрямо канадеца Раонич. "Няма никакво съмнение. Милош Раонич е бъдеща суперзвезда. Той притежава най-добрият сервис с дясна ръка от Сампрас. А Сампрас имаше никак не лош сервис. Той има игра за всички настилки. Очаквам той да бъде в топ 10," коментира Кеш.

Самият Григор Димитров отчита, че го чака още много работа преди да дойдат успехите. "В един момент си казваш - имам още много върху какво да работя, очакват ме още много часове във фитнеса. Затова трябва да дам най-доброто, на което съм способен. И разбира се да имаш добър екип около теб," убеден е българинът.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини